تاریخدان و کارشناس برجسته تاریخ ایران گفت: در برقراری ارتباط با کشورهای غرب نباید فریفته و ذوق زده شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نافذآنلاین به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا،خسرو معتضد در گفتگو با مرصاد در خصوص رو به رشد بودن رفت و آمد برخی از کشورهای غربی با سابقه تخاصم نسبت به ایران، اظهار داشت: کشور ایران همواره و در طول تاریخ مورد هجمه های گوناگون قرار گرفته است و حتی در چندین مورد خاک ایران اشغال شده است اما تاریخ فرهنگ ایران به دلیل ریشه های اصیل و عمیق آن حفظ شده است.
وی با اشاره به ارتباطات ایران در طول تاریخ با کشورهای مختلف و تأکید بر اینکه باید در این ارتباط ها با احتیاط ویژه عمل کرد، تصریح کرد: ایران در طول تاریخ با خارجی ها ارتباطات گوناگونی چه از در قامت جنگ و چه در قامت صلح داشته است، ابتدا با پونان بعد با روم سرو کار داشته است، بعد سلوکیان بر ایران مسلط شدند، رومی ها هم در دوره جمهوریت و هم در دوره امپراطوری با ما جنگ کردند، بعد از اینها مغولها آمدند، بعد با سلسله بنی امیه و بنی عباس سر و کار داشتیم و بعد از اینها باز رومی ها آمدند، عثمانی ها ۴۰۰ سال با ایران جنگیدند و بعد فهمیدند که نمی شود ایران را نابود کرد، دولت ازبکان شیبانی خراسان را ۱۸ سال از ایران جدا کرد، دولت مسیحی پرتغال ۱۱۷ سال جنوب ایران را در تصرف داشت، بعد از اینکه پادشاه اسپانیا (فلیپ دوم) ملکه پرتغال را به زنی گرفت، جنوب ایران جهیزیه این ملکه شد و ما برای ۸۰ سال با اسپانیایی ها در مواجهه بودیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارتباطات و تردد این روزهای مقامات فرانسوی در ایران، گفت: ما با فرانسوی ها در قرن نوزدهم و در گام اول با بمباران بندرعباس توسط آنها مواجه شدیم. ایرانی ها گ.ل فرانسوی ها را خوردند، ناپلئون با ایران قرارداد بست تا در برابر حملات روسیه از ایران دفاع کند اما یک ما بیشتر نگذشت که با اتمام جنگش با روسیه و پس از سفر ژنرال گاردان به ایران زیر توافقش زد، بعد از آنهم که کمپانی های انگلیسی وارد ایران شدند اما صراحتا اعتقاد آنها این بود که باید ایران را جدی نگرفت و با ایرانی ها بازی کرد. بعد از این زمان بازهم فرانسوی ها و ایتالیایی ها پایشان به ایران باز شد و امیرکبیر هم با اتریشی ها برای تقویت پیاده نظام ایران وارد مذاکره شد که همه آنها تقریبا کاری برای کشور ما نکردند.
ورود فرانسه به ایران با بمباران عربستان بود/ شباهت مذاکرات معتمدالدوله نظاط با عراقچی و ظریف
این مورخ باسابقه ایرانی با اشاره به سابقه برخی مذاکرات ایران با کشورهای غربی تصریح کرد: شما به لحن مذاکرات میرزا عبدالوهاب معتمدالدوله نشاط با سفیر روسیه نگاه کنید متوجه خواهید شد که خیلی شبیه به مذاکرات آقای عراقچی و ظریف با جان کری در این روزها بوده است. طرف مقابل با گردن کلفتی حرف می زده و اینها سعی می کردند با استدلال و آوردن دلیل و … با او حرف بزنند که نتیجه آن اشغال ۳۰۰ هزار کیلومتر از خاک ایران بعد از مذاکرات عبدالوهاب بود. بعد از این هم انگلیسی ها شرق کشور را از ایران جداکردند.
وی با تأکید بر اینکه باید با کمال احتیاط با کشورهای غربی برخورد کرد گفت: هر کسی در ایران عاشق آمریکا، عاشق انگلیس و عاشق شوروی شد نتیجه کارش ضرر به کشور بود، ما باید با نهایت احتیاط و بیداری با کشورها مخصوصا غرب ارتباط داشته باشیم چرا که اصلا قابل اعتماد نیستند.
این استاد تاریخ دانشگاه های ایران تصریح کرد: کتاب لارنس لاکارت با عنوان انقراض سلسله صفویه اسناد حمله فرانسه به بندعباس را آورده است و بر اساس اسناد تاریخی فرانسه همواره به ایران کلک زده است. در زمان ناپلئون، در زمان پژو و در همه ادوار فرانسه یک کشور متزلزلی است که با نوکری انگلستان به دنبال چپاول کشورها بوده است. رفتار رئیس جمهور فرانسه را دیدید که حرم سرا داشت و مطبوعات فرانسه چه کردند با او، ما در این ارتباطات نباید تا این حد ذوق زده باشیم. در تمام دنیا همواره تحریم و مسائلی شبیه به این بوده است ولی قرار نیست که برای برقراری ارتباطها ذوق زده شویم.
اعضای هیأت دولت باید روزی یک ساعت تاریخ بخوانند
معتضد گفت: برای اینکه بتوانیم با شیوه های حیله گرانه آنها مواجه شویم بهتر است اعضای هیأت دولت روزانه یک ساعت تاریخ بخوانند. باید سیاست های خوب کشور در طول تاریخ و سیاست های غلط را مرور کنند و در هر حال ما نباید فریفته اینها بشویم. این که ذوق زده شویم که اینها برگشتند که چه؟ اینها قبلا هم دسته جمعی قهر کردندو رفتند الان که می خواهند برگردند باید با زرنگی خودشان با آنها رفتار کرد.
وی با اشاره به ضرورت ارتباط با دنیا در عین هوشیاری گفت: تاریخ نشان می دهد که باید به داشته های داخلی و سازندگی تکیه کنیم.

ايميل: news@.ir | شماره پيامک:000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- جشن شب یلدا در مهد کودک شادزی ابوموسی+تصاویر
- عزاداری سالروز رحلت پیامبر اکرم(ص) و امام حسن مجتبی(ع) در ابوموسی+تصاویر
- برگزاری تظاهرات روز ۱۳ آبان در ابوموسی
- صبحگاه مشترک به مناسبت هفته بسیج دانش آموزی + تصویر
- اردوی جهادی بسیجیان ابوموسی در مدرسه ریحانه+ تصاویر
- مراسم بزرگداشت شهیدان رجایی و باهنر با حضور فرماندار ابوموسی
- برگزاری جشن عید ولایت در ابوموسی+ تصاویر
- همزمان با هفته دولت؛ ۴پروژه عمرانی در جزیره ابوموسی افتتاح شد
- آئین تجلیل از کارمندان نمونه ابوموسی
- برگزاری محفل انس با قرآن در ابوموسی
- فرماندار ابوموسی: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وظیفه ی مسئولین است
- مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان: سازمان بنادر زیرساخت های بندرگاه ابوموسی را توسعه می دهد
- جشن میلاد حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در ابوموسی
- فرماندار ابوموسی: کارخانه تن ماهی و تعاونی صیادان جزیره ابوموسی فعال می شوند
- فرماندار ابوموسی: خدمات پزشکان با مادیات قابل جبران نیست
- فرماندار ابوموسی: با اتکا به سرمایه انسانی برای توسعه ابوموسی گام بر می داریم
- فرماندار ابوموسی: شهرستان ابوموسی با ۴ پروژه عمرانی به استقبال هفته دولت می رود
- نماز عید سعید قربان در مسجد جامع ابوموسی اقامه شد
- طنین دعای پرفیض عرفه در ابوموسی
- بازدید سرزده فرماندار جدید ابوموسی از بیمارستان پارس
- فرماندار ابوموسی: خدمت به مردم در رأس امور می باشد
- دیدار شهردار و اعضای شورای شهر ابوموسی با فرماندار جدید شهرستان
- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان: ابوموسی هویت و پیشانی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس است
- پیام فرماندار ابوموسی به مناسبت ولادت با سعادت حضرت امام رضا(ع)
- طنین عطر و بوی دل انگیز حرم رضوی در شهرستان ابوموسی
- مراسم گرامیداشت شب شهادت امام صادق(ع) در ابوموسی
- راهپیمایی روز جهانی قدس در جزیره ابوموسی برگزار شد
- مراسم سومین شب قدر در جزیره ابوموسی برگزار شد
- برگزاری مراسم احیا دومین شب قدر در جزیره ابوموسی+تصاویر
- مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام (ره) در ابوموسی برگزار شد